Podpredsedníčka EK na Slovensku


Dátum: 25.04.2024

Obrázok k aktualite Podpredsedníčka EK na Slovensku
Dnes (25. apríla 2024) je na návšteve Slovenska podpredsedníčka Európskej komisie a komisárka pre hodnoty a transparentnosť, ako aj pre otázky spravodlivosti,  Věra Jourová.
 
Počas svojej návštevy sa podpredsedníčka Jourová stretne s predsedom vlády Robertom Ficom, podpredsedom vlády pre Plán obnovy Petrom Kmecom, podpredsedom vlády a ministrom obrany Robertom Kaliňákom, ministrom spravodlivosti Borisom Suskom a s ministerkou kultúry Martinou Šimkovičovou. 
 
Věra Jourová sa stretne aj so zástupcami neziskového sektora a médií. 
 
Súčasťou programu je aj diskusia podpredsedníčky EK s Ivetou Radičovou, dekankou Masmediálnej fakulty, Paneurópskej vysokej školy a bývalou premiérkou SR, na tému Sila slov – hrozba alebo podpora demokracie?. Diskusia sa uskutoční na akademickej pôde, zúčastnia sa jej študenti a bude možné ju sledovať aj online naživo od 14.15 na Facebooku Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.
 
Na záver návštevy, o 18.00, sa uskutoční tlačový brífing v priestoroch Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, Palisády 29, Bratislava.
Účasť na brífingu potvrdzujte prosím na ingrid.ludvikova@ec.europa.eu .
 
Táto návšteva je súčasťou „Demokratického turné“, počas ktorého podpredsedníčka EK Věra Jourová navštívi viacero členských štátov v týždňoch predchádzajúcich voľbám do Európskeho parlamentu. Cieľom turné je diskusia o posilňovaní odolnosti demokracie v EÚ, boji proti manipulácii s informáciami a zahraničnému zasahovaniu do volieb, ako aj európska podpora riešení šírenia dezinformácií.
 
 
Skočiť na hlavné menu