NOVÉ MESTO NAD VÁHOM: Cestu do Bošáckej doliny opravili za viac ako milión eur


Dátum: 26.12.2021

Obrázok k aktualite NOVÉ MESTO NAD VÁHOM: Cestu do Bošáckej doliny opravili za viac ako milión eur

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) dokončil rekonštrukčné práce na ceste III/1223 medzi obcami Zemianske Podhradie a Nová Bošáca v pohraničnej oblasti s Českou republikou. Ako informovala Lenka Kukučková z tlačového oddelenia Úradu TSK, na rekonštrukciu za viac ako milión eur získala župa nenávratný finančný príspevok v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A SK-CZ.

Partnerom TSK v projekte bolo Ředitelství silnic Zlínskeho kraje. „Zrekonštruovať viac ako štyri kilometre cesty, opraviť most, osem priepustov a stovky metrov zvodidiel určite nie je jednoduché. Zvlášť, ak cesta, na ktorej sa pracuje, nie je uzatvorená. Zhotoviteľ stihol celú rekonštrukciu urobiť za 46 dní," skonštatoval predseda TSK Jaroslav Baška.

V zmysle zmluvy zaplatí kraj dodávateľskej firme Eurovia SK za rekonštrukciu 1 066 172 eur. „Opravených bolo okolo 29-tisíc štvorcových metrov povrchu vozovky, čo predstavuje približne 5 800 ton asfaltu. Vyviezli sme viac ako 5 tisíc kubíkov nevhodného podložia, ktoré cestu degradovalo,“ upresnil rozsah prác riaditeľ bratislavského závodu Eurovia SK Peter Tekeľ.

Zdroj: SITA


Skočiť na hlavné menu