Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič v Bratislave


Dátum: 28.09.2017

Obrázok k aktualite Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič v Bratislave
Podpredseda Európskej komisie a slovenský eurokomisár zodpovedný za Energetickú úniu Maroš Šefčovič navštívi 28. a 29. septembra 2017 Bratislavu.
Počas týchto dvoch dní sa zúčastní na zaujímavých  a podnetných podujatiach.


Vo štvrtok bude podpredseda EK v rámci diskusie Café Európa diskutovať na tému "Ako 30 rokov Erasmu zmenilo Európu? Ako v tejto súvislosti uviedol: "Erasmus+ je jeden z najúspešnejších programov EÚ a 9 miliónov ľudí, ktorí sa do neho zapojili, sú hmatateľným dôkazom. Tento program dáva mladým ľuďom, študentom či učiteľom možnosť zažiť si EÚ ako skutočne ich "ihrisko", ich priestor na realizáciu, zautomatizovať si používanie cudzích jazykov. Jedno z mojich odporúčaní ktorémukoľvek študentovi – bez ohľadu na študijné zameranie – by určite bolo 'choďte von, strávte jeden-dva semestre na zahraničnej univerzite, nadýchajte sa nového prostredia, inšpirujte sa'. Verím, že program Erasmus zostane aj naďalej úspechom".
 
Ďalšími diskutujúcimi budú Norbert Werner (slovenský astrofyzik), Mária Gajarská Kučerová (oddelenie medzinárodných vzťahov, FiF UK), Gabriela Čepičanová (študentka žurnalistiky). Diskusia je súčasťou cyklu "Diskutujeme o budúcnosti Európy".
V piatok sa slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič zúčastní na slávnostnom otvorení celoeurópskeho festivalu vedy a výskumu Európska noc výskumníkov. V rámci tohto podujatia bude spolu s Robertom Redhammerom (rektor STU) a Katarínou Rentkovou (predsedníčka Asociácie doktorandov Slovenska)  diskutovať na aktuálnu tému Povolania budúcnosti.
"Technologická transformácia a digitalizácia ovplyvňujú pracovné miesta prakticky v každom odvetví. Mnohé z dnešných pracovných miest pred desiatimi rokmi ani neexistovali a v budúcnosti vzniknú ešte mnohé ďalšie, úplne nové. Tomuto trendu sa nevyhne ani Slovensko a musíme sa na to pripraviť – nie zajtra, nie v budúcnosti, ale okamžite," povedal slovenský komisár M. Šefčovič. 
 
Podujatia:

Cafe Europa - štvrtok 28. 9. 2017 – 17:30-19:00, KC Dunaj
Noc výskumníkov – piatok 29.9.2017, Stará tržnica, Bratislava
  • 15:00 - diskusia s držiteľmi grantu Marie Sklodowska Curie, Poľský inštitút, Bratislava
  • 16:00-17:00 - diskusia Povolania budúcnosti
  • 17:00 – 18:00 – prehliadka vedeckých stánkov
  • 18:15 - Slávnostné otvorenie

Skočiť na hlavné menu